Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mandariinikakku

Gluteeniton mandariinikakku

Gluteeniton mandariinikakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

45

minuuttia

Ainekset

  • 5 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)

  • 4 dl gluteenitonta durrajauhoseosta

  • 2 dl sokeria

  • 2 dl rypsiöljyä

  • 2,5 dl mandariinimehua

  • 3 mandariinin kuori raastettuna

  • 1 tl vanilija-aromia

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • Koristeluun
  • Tomusokeria

  • Ohuita mandariinisiivuja

Valmistus

  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin.
  • Vatkaa valkuaisista rakenne rikki ja lisää sokeri osissa samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita vahvaksi vaahdoksi (n. 10 min), niin että vaahtoon jää huiput.
  • Jatka sekoittamista ja lisää keltuaiset, rypsiöljy, raastetut mandariininkuoret, suola, vanilija-aromi sekä mandariininmehu.
  • Sekoira leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinan sekaan. Sekoita vain sen verran, että jauhot ovat sekoittuneet taikinaan.
  • Kaada kakkutaikina voideltuun ja leivinpaperilla päällystettyyn noin ⌀26 cm kakkuvuokaan.
  • Paista 160 asteessa uunin toisiksi alemmalla tasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  • Pudota kakkuvuoka 1-2 kertaa heti uunista nostettua pöydälle noin 20 cm korkeudelta.
  • Anna kakun jäähtyä kunnolla. Sirottele päälle tomusokeira ja koristelu mandariinisiivuilla.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.