Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaamoussekakku

Gluteeniton suklaamoussekakku

Gluteeniton suklaamoussekakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 keskiarvio 15 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

Ainekset

  • Kakku
  • 4 dl durrajauhoseosta

  • 4 dl sokeria

  • 1,75 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl ruokasoodaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 dl ruokakermaa

  • 1,25 dl öljyä

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl vaniljasokeria tai -uutetta

  • 1,75 dl kuumaa vettä (ei kiehuvaa)

  • Mousse
  • 200 g taloussuklaata

  • 50 g margariinia

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl kuohukermaa

  • 0,5 dl sokeria

Valmistus

  • Sekoita keskenään jauhoseos, sokerit, ruokasoda ja suola. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Toisessa kulhossa vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma ja öljy. Lisää kuivat aineet ja kuuma vesi munaseokseen sekoittaen mahdollisimman vähän.
  • Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa n. 45 minuuttia. Kakku on valmis kun se ei enää hylly liikuttaessa, mutta ei ole vielä kauttaaltaan kypsä. Mutakakun ja täytekakun välimaasto!
  • Kun kakku jäähtyy, valmista suklaamousse. Sulata suklaa ja margariini ja anna hieman jäähtyä. Erottele kananmunat, laita keltuaiset suklaan joukkoon ja vaahdota valkuaiset kulhossa. Lisää sokeri vaahdotettujen valkuaisten joukkoon ja sekoita kovaksi. Seos alkaa kiiltää ja muuttua marengiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita nuolialla suklaa sekä kermavaahto valkuaismassan joukkoon.
  • Kaavi suklaamousse kakun päälle ja siirrä yöksi jääkaappiin. Nosta lämpimään tarjoilua, jotta suklaakakku lämpiää ja mehevöityy. Kakku säilyy hyvänä noin 4-7 päivää kylmässä.

2 Kommenttia

    1. Moikka Sari,

      Emme ole itse vielä kokeilleet, mutta pakastamisen pitäisi kyllä onnistua 😊 Huomioi, että moussen rakenne saattaa hieman muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.