Etusivu » Gluteeniton Psyllium » Gluteenittomat Karjalanpiirakat Teff-jauholla
Gluteenittomat Karjalanpiirakat Teff-jauholla
Julkaistu
Gluteenittomat Karjalanpiirakat Teff-jauholla
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat karjalanpiirakat saavat herkullisen tumman maun ja ihanan värin Virtasalmen Viljatuotteen tummalla teff-jauholla. Kokeile ja ihastu sinäkin.
Ainekset
- Kuoritaikina
2 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Teff-täysjyväjauhoa
Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa, johon sekoitettu 1 raaka kananmuna.
Ohjeeseen sopiva määrä keittämätöntä riisiä 2 dl.
Keitä riisi paketin ohjeen mukaisesti.
VOITELUUN: voisulaa
LEIVONTAAN: tattarijauhoa kaulitsemista varten
Valmistus
- Sekoita veteen suola ja psyllium.
- Anna Psylliumin turvota hetki.
- Sekoita jauhot keskenään.
- Sekoita joukkoon jauhoseosta pienissä erissä kokoajan sekoittaen.
- Sekoita taikina kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Pyöritä taikinasta leivin alustan päällä tanko ja jaa n. 15 saman kokoiseen palaan.
- Kaulitse yksi taikinapala kerrallaan piirakankuoreksi, täytä ja rypytä.
- Paista gluteenittomat karjalanpiirakat 250 asteessa noin 15 minuuttia ja voitele paistamisen jälkeen voisulalla.
Kiitos ohjeesta! Tein elämäni ensimmäiset gluteenittomat karjalanpiirakat tällä ohjeella, ja hyvin onnistui! Mies kehui että maistuvatkin melkein aidoilta ruispiirakoilta. Käytin teffjauhoa 75%jauhojen määrästä.
Hei Mari,
Kiitos kommentista! Mahtava kuulla, että piirakat onnistuivat noin loistavasti heti ensimmäisellä kerralla 🙂