Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durraiset kaneliässät

Gluteenittomat durraiset kaneliässät

Gluteenittomat durraiset kaneliässät

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

35

kpl
Kypsennysaika

8

minuuttia

Loihdi gluteenittomien durraisten kaneliässien lisäksi kaikkki muutkin aakkoset. Lapset rakastavat, kun saavat syödä oman nimensä kirjaimet. Tai mitä jos tekisit seuraaviin juhliin sankarille omat nimikko keksit – ei kun pursottamaan!

Ainekset

Valmistus

  • Yhdistä Durrajauhoseos, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Vatkaa voi ja kuivat aineet vaahdoksi. Erillisessä kulhossa vatkaa kevyesti kananmuna ja sokeri keskenään, kunnes sokeri on liuennut kananmunaan. Yhdistä massat, kunnes kaikki aineet ovat tasaisesti sekoittuneet. Taikinan tulee olla jämäkkää, mutta silti pursotettavaa. Siirrä taikina pursotinpussiin, jossa on noin 10 mm tähti-tylla. Jos sinulla ei ole tyllaa voit leikata muovipussin kulmaan noin 1 cm reiän ja pursottaa ässät sen läpi. Pursota ässät ja ripottele niiden päälle kanelisokeria. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes ässäkeksit ovat ottaneet ihan vähän väriä reunoille.

Vinkki

  • Pursottamalla muitakin kirjaimia saat aakkoskeksit. Samasta taikinapohjasta voit tehdä myös muita pikkuleipiä ja koristella ne mielesi mukaan.

6 Kommenttia

    1. Moikka Erja,

      Kiitos kun huomasit asian! Paistolämpötila on nyt lisätty ohjeeseen 🙂

  1. Näitä täytyy leipoa. Onko paistolämpö 180 ja kiertoilmauunissa vähemmän ?
    Kiitos tiedosta etukäteen!

    1. Hei Erja,

      Keksien paistolämpötola on 200 astetta. Tämä on nyt lisätty myös ohjeeseen! Kiertoilmauunilla paistolämpötila on noin 170-180 astetta.

    1. Moikka Raija,

      Kun testasimme reseptiä huomasimme, että ässäkuvion viirut katosivat paistaessa keksien noustessa. Tästä syystä jätimme leivinjauheen pois 😊 Voit kuitenkin halutessasi lisätä taikinaan leivinjauhetta pienen määrän. Suosittelen kokeilemaan ihan maustemitallisen verran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.