Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pääsiäisen tipukuppikakut

Gluteenittomat pääsiäisen tipukuppikakut

Gluteenittomat pääsiäisen tipukuppikakut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 keskiarvio 2 arvostelijalta
Kypsennysaika

15

minuuttia

Gluteenittomat pääsiäisen tipukuppikakut ilahduttavat kaikkia ikään katsomatta! Kuppikakkujen pohjana toimii raikas sitruunamuffinssi, jonka sitruksinen maku jatkuu tuorejuusto-voikuorrutteessa.

Ainekset

  • Muffinssit
  • 150 g pehmeää voita tai margariinia

  • 2 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 sitruunan mehut

  • (0,5 dl kylmää vettä)

  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 sitruuna raastettuna

  • Kuorrute
  • n. 6 dl tomusokeria

  • 50 g margariinia

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 tl sitruunamehua

  • 1 tl vaniljauutetta

Valmistus

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Ota sitruunamehusta syrjään 1 tl kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on ½ dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu vaahtoon.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori. Sekoita.
  • Annostele taikina muffinivuokiin.
  • Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Sekoita tuorejuusto, pehmeä margariini , mehu ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 1-2 dl kerrallaan. Lisää keltaista elintarvikeväriä ja tomusokeria saadaksesi koostumuksen oikeaksi. Laita iso pyöreä tylla paikalleen ja aseta pursotinpussi korkeaan astiaan tai lasiin. Siirrä kuorrute pussiin ja sulje tiukasti pussinsulkijalla. Pursota tipun vartalo pitämällä tyllaa paikallaan lähellä muffinssia. Nostamatta tyllaa paikaltaan, keskeytä hetkeksi pursottaminen ja pursota tipulle pää nostamalla pursotin pussia hieman ylöspäin.
  • Kun tipujen vartalot ovat valmiita pursota jäljelle jäänyt kuorrute kulhoon. Ota n. 1/3 kuorrutteesta eri kuljoon ja lisää siihen kaakaojauhetta ja mustaa elintarvikeväriä. Lisää 2/3 kuorrutteeseen vähän punaista elintarvikeväriä. Siirrä kuorrutteet minigrip-pusseihin.
  • Kun keltainen kuorrute on kovettunut tee pienet reijät minigrip-pussien nurkkiin. Pusota oranssilla jalat sekä nokka ja tummalla silmät. Voit käyttää muotoilun apuna hammastikkua. Säilytä valmiit gluteenittomat pääsiäisen tipukuppikakut jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin kuppikakuista tulee taas pehmeitä ja herkullisia.

Vinkki

  • Korvaa tumma kuorrute pienillä lakun paloilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.