Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durraiset mokkapalat
Gluteenittomat durraiset mokkapalat
Julkaistu
Gluteenittomat durraiset mokkapalat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
n. 25
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat durraiset mokkapalat kelpaa varmasti kaikille ja suorastaan sulavat suuhun! Durran vehnäinen maku kruunaa kokonaisuuden.
Ainekset
- Pohja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
2 dl kookosjauhoja
4 rkl gluteenitonta tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g margariinia tai voita
2,5 dl vettä
200 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 dl smetanaa
3 kananmunaa
- Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g margariinia tai voita
6 rkl vahvaa kahvia
gluteenittomia nonparelleja
Valmistus
- Sekoita kaikki pohjaan tarvittavat kuivat aineet yhteen.
- Sulata kattilassa margariini, vesi, suklaa ja fariinisokeri. Anna jäähtyä noin 5–10 minuuttia.
- Lisää kattilassa oleviin märkiin aineisiin smetana ja sekoita hyvin. Smetana saa olla kylmää ja se samalla jäähdyttää seosta.
- Kun märät aineet ovat noin käden lämpöisiä, vatkaa kananmunat yksitellen seoksen joukkoon. Sekoita jälleen hyvin.
- Vatkaa märkiin aineisiin kuivat aineet 1 dl kerrallaan. Anna turvota noin 5 minuuttia ja sekoita jälleen tasaiseksi massaksi.
- Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Paista 180 – 200 asteessa noin 15–18 minuuttia.
- Sillä aikaa, kun kakku on uunissa, sekoita kuorrutukseen tarvittavat kuivat aineet keskenään. Mittaa kuusi ruokalusikallista kuumaa kahvia kuppiin ja lisää siihen voi sulamaan. Kaada kahviseos kuiviin raaka-aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
- Anna kakun jäähtyä viisi minuttia ja lusikoi kuorrutus kakun päälle. Voit kallistella peltiä, näin kuorrutuksesta tulee tasainen. Koristele heti, kun kuorrutus on vielä märkää, vaikkapa gluteenittomilla nonparelleilla.
Vinkki
- Tarjoile mokkapalat hieman lämpiminä, niin ne ovat suussa sulavia!