Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durraletut
Gluteenittomat durraletut
Julkaistu
Gluteenittomat durraletut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
5
isoa lettuaGluteenittomat durraletut maistuvat ja tuntuvat samalta kuin vehnäletut. Kokeile itse ja ihastu! Tästä reseptistä saat noin 5 isoa lettua.
Ainekset
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl maitoa tai muuta nestettä
2 rkl sulaa voita tai margariinia
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
Paistamiseen voita tai margariinia
Valmistus
- Vatkaa kevyesti kananmuna ja sokerit. Lisää maito, sula voi ja sekoita. Vatkaa joukkoon jauhoseos. Anna turvota noin 15 minuuttia ja sekoita ennen jokaisen letun paistamista. Pannun on hyvä olla kuuma, jotta letuista tulee pitsimäisiä. Paista molemmin puolin ja tarjoile gluteenittomat durraletut lämpiminä.
Vinkki
- Saat letuista suolaisen välipalan jättämällä pois sokerit.
Hei ja kiitos tiedosta uudesta durra-jauhosta. Minkähän lainen ketoaika paketeilla on, on vielä entisiä pakkauksia jäljellä. Onko yleisohjetta, miten näillä korvataan vehnäjauhot reepteissä?
Hei Paula,
Tällä hetkellä varastosta olevassa Durrajauhoseoksissa päiväys on 6.4.2024 🙂 Voit siis huoletta tilata uutuustuotteitakin kokeiluun.
Tulee todella hyviä lettuja! Ei huomaa eroa tavalliseen. Meillä vielä munaton ruokavalio niin vaihdan kananmunat 2dl turkkilaista jogurttia. Hyvin toimii! Muistaa paistaa hiukan pienempiä lettuja.
Onnistuuko pannukakku durrajauhoilla?
Hei Pirjo,
Pelkällä Durrajauholla pannari ei oikein onnistu. Durrajauhoa voi sekoittaa muihin jauhoseoksiin, esim Pulla- tai Vaaleaan jauhoseokseen. Durrajauhoseoksella, jossa on mukana tärkkelyksiä ja psylliumia, pannari kyllä onnistuu. Ohessa linkki pannariin https://helenakemppainen.com/2024/10/03/gluteeniton-pannukakku-durrajauhoseoksella/