Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Tumma Vuokaleipä
Gluteeniton Tumma Vuokaleipä
Julkaistu
Gluteeniton Tumma Vuokaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton tumma vuokaleipä on kuoreltaan rapea mutta pehmä sisältä. Tämä mehevä ja maukas leipä vie kielen mennessään.
Ainekset
6 dl vettä
25 g hiivaa
1,5-2 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,5 dl öljyä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista Tattarijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta TEF täysjyväjauhoa
Valmistus
- Voitele 2 litran leipävuoka kevyesti margariinilla.
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia. Peitä kulho tuorekelmulla tai tuoresuojahupulla. Tällöin neste pysyy lämpimänä.
- Lisää suola, siirappi ja öljy. Sekoita joukkoon käsivispilällä gluteeniton tumma jauhoseos.
- Vaihda vispilä sähkövatkaimeen, jossa on taikinakoukut. Lisää tattarijauhot ja Tef-jauhot pienissä erissä. Vatkaa taikinaa voimakkaasti sähkövatkaimella viisi minuuttia.
- Lusikoi taikina voideltuun vuokaan ja painele pinta tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Laske astianpesualtaaseen kädenlämpöistä vettä ja laita leipävuoka lämpimään veteen. Tämä nopeuttaa kohottamista, noin 30–35 minuuttia riittää kohotusajaksi.
- Laita kohotuksen aikana uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Paista tummaa vuokaleipää noin 45 minuuttia uunin alaosassa.
- Anna leivän vetäytyä hetken vuoassa. Kumoa gluteeniton tumma vuokaleipä vuoasta ritilän päälle jäähtymään.
Leila Kekkonen | Himoleipuri