Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Teff puuro

Gluteeniton Teff puuro

Gluteeniton Teff puuro

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

4

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Herkullinen gluteeniton teff puuro muistuttaa maultaa ruispuuroa mutta on paljon pehmeämpää ja hellempää vatsallesi. Kuitupitoisen teffin ansiosta puuro täyttää pitkään ja sopii syötäväksi niin marjojen ja hedelmien kuin voinokareenkin kanssa. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Valmistus

  • Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää joukkoon puurohiutaleet hyvin sekoittaen.
  • Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  • Lisää suola ja hauduta vielä n. 10 minuuttia. Mitä pidempään maltat hauduttaa puuroa, sen pehmeämpää siitä saat.
  • Nauti gluteeniton teff puuro voisilmän kanssa ruispuuron tapaan tai vaihtoehtoisesti marjojen tai hedelmien kera.

Vinkki

  •  Voit tehdä samalla ohjeella myös uunipuuroa.
  • Katso lyhyt video teff uutuuksistamme täällä.

2 Kommenttia

    1. Moikka Leena,
      Meidän Sari lähtikin heti kokeilemaan, joten tässä tulisi ohje 😊 Puuro vaatii mikrottaessa hieman sekoittelua, sillä kypsyy hitaammin kuin tavalliset kaurahiutaleet.

      2 dl vettä
      1/2 dl hiutaleita

      Kuumenna mikrossa (800w) kaksi 1 min settiä ja lopussa vielä n. 30 sekunttia (yhteensä 2,5 min). Lisää lopuksi suola. Hiutaleiden määrää voi lisätä, jos puurosta haluaa jäykempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.