Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklainen kuivakakku

Gluteeniton suklainen kuivakakku

Gluteeniton suklainen kuivakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

25

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

Herkullinen gluteeniton suklainen kuivakakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Ihanan suklaisen kakun koristeluun voi käyttää suklaan lisäksi kauden hedelmiä kuten esimerkiksi viikunoita.

Ainekset

Valmistus

  • Voitele ja korppujauhota noin 1,5 l vetoinen kakkuvuoka. (Voit lisätä gluteenittomien korppujauhojen sekaan kaakaojauhetta, niin kakun pinta jää tummaksi, eikä vaaleat korppujauhot näy.)
  • Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
  • Yhdistä kuivat aineet.
  • Sulata suklaa varovasti mikrossa. Lisää sulanut, vähän jäähtynyt suklaa mantelimaidon joukkoon.
  • Sekoita margariini-sokeri-munaseoksen joukkoon käännellen suklaa-mantelimaitoseosta ja kuivia aineita vuorotellen.
  • Kaada seos vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Uunista riippuen paistoaika voi vaihdella, kokeile kypsyyttä puutikulla.
  • Anna hiukan jäähtyä ennen kumoamista.
  • Koristeluun: sulata kattilassa 50 g voita (huomioi tarvittaessa maidottomuus). Lisää sulan voin sekaan 100 g tummaa suklaata. Kuorrute on valmis, kun suklaa on sulanut tasaisesti voin sekaan. Sekoita hyvin.
  • Voit pitää kakkua hetken jääkaapissa, ennen koristelua, jotta kakun pinta on hieman viileä, kun valutat suklaan.
  • Viimeistele koristelu esimerkiksi tuoreilla viikunoilla. Saat ne pysymään kakun päällä suklaan ja hammastikkujen avulla.
  • Nauti gluteeniton suklainen kuivakakku yksin tai yhdessä läheistesi kanssa.

    Marita Eriksson | My Bliss Ktchn

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.