Gluteenittomat reseptivideomme
Klikkaa ja tutustu helppoihin reseptivideoihimme. Löydät videolta reseptin ainesosat ja -määrät, mutta voit tarkistaa reseptin vielä linkin takaa. Voit suurentaa videon oikeasta alareunasta löytyvällä napilla. Kaikissa resepteissä on käytetty Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomia myllytuotteita.
GLUTEENITTOMAT BLINIT
Blinikausi on pikku hiljaa alkanut näkyä myös Suomessa ravintoloissa ja kotikeittiöissä. Oheisen reseptin mukaan valmistat helposti blinit gluteenittomana ilman pitkää hapatusaikaa. Perinteisesti blinit tarjoillaan mädin, smetanan ja punasipulin kanssa, mutta täytteitä voit vaihdella mielesi mukaan. Esimerkiksi graavilohi ja erilaiset kasvikset sopivat lämpimille letuille erinomaisesti.
GLUTEENITTOMAT DONITSIT
Tästä ei enää donitsien teko helpommaksi muutu. Voit tehdä nämä Viljatuotteen Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta tai Gluteenittomasta Pullajauhoseoksesta. Donitsipeltejä löydät isoimmista marketeista ja leivontavälineiden verkkokaupoista.
GLUTEENITON JOGURTTIKAKKU
Tämä jogurttikakku valmistuu helposti ja nopeasti kahvipöytään. Saat kakusta vielä juhlavamman, jos koristelet sen tomusokerikuorrutteella. Mittaa kulhoon 3 dl tomusokeria. Lisää nestettä (esimerkiksi vesi tai sitruuna/appelsiinimehu) ensin 2 rkl ja sitten tarvittaessa 1-2 ruokalusikallista lisää, niin että saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Kuorrutteen voit vielä maustaa esimerkiksi vanilja-aromilla, jos haluat.
GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT
Tällä pullareseptillä ja Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella onnistunut taatusti. Löydät reseptin myös paketin takaa. Videon lopussa on vinkit laskiaispullan tekoon.
GLUTEENITTOMAT NOKKOSLETUT
Nokkonen on C-vitamiinipitoisuudeltaan viisinkertainen appelsiiniin verrattuna ja rautapitoisuudeltaan seitsenkertainen pinaattiin verrattuna. Näistä letuista voit tehdä suolaiset täyttämällä ne esimerkiksi jauhelihalla, savulohella tai kasviksilla. Herkulliset makeat letut saat kun täytät esimerkiksi Nutellalla, kinuskilla, kermavaahdolla tai hillolla.
GLUTEENITTOMAT PIKKUPITSAT
Tästä reseptistä voit tehdä pienet pitsat tai tuplaamalla ainesmäärät voit tehdä yhden pellillisen. Rahka ja kananmunat tekevät pohjasta täyttävän ja hyvänmakuisen eikä hiivaa tarvita koska leivinjauhe riittää kohottamiseen. Voit kokeilla Pullajauhon sijaan myös muita Viljatuotteen jauhoseoksia pohjassa.
GLUTEENITTOMAT LETUT
Nämä letut pysyvät paistettaessa kasassa eivätkä murene. Kannattaa kuitenkin aina muistaa sekoittaa taikinaan ennen kauhallisen ottamista. Kokeile päälle erilaisia hilloja tai vaikka suklaakastiketta. Voit myös tarjoilla letut ruokana täyttämällä ne esimerkiksi kanalla tai pulled porkilla.
GLUTEENITTOMAT MUSTIKKAMUFFINSSIT
Muffinssit onnistuu helposti tällaisella hieman erilaisella leivontatekniikallakin. Marjoina voit käyttää mustikoiden sijaan vaikka vadelmia tai mansikoita. Jos sinulla ei ole muffinssivuokaa, löydät kaupoista kertakäyttöisiä paperivuokia.
GLUTEENITTOMAT PATONGIT
Gluteenittomien patonkien salaisuus piilee hiutaleissa ja patonkipellissä. Hiutaleet tekevät taikinasta kuohkeamman ja patonkipellillä kohotot sekä paistat patongit rapeiksi. Kokeile valmiita patonkeja “subeina” täyttämällä ne esimerkiksi kasviksilla, juustolla, paistetulla kanalla ja mieleiselläsi kastikkeella.
GLUTEENITON MARJAPIIRAKAN
Uusi marjasato kolkuttaa ovella mutta pakastin on vielä täynnä viime vuotisiakin? Tämä gluteeniton marjapiirakka onnistuu erinomaisesti pakastemarjoilla ja häviää taatusti nopeasti. Voit yhdistellä täytteeseen eri marjoja kuten mustikkaa, vadelmaa, mansikkaa, punaherukkaa.
GLUTEENITON OMENAPIIRAKKA
Alkusyksystä kotimaisten omien tuoksu tarttuu nenään ja kutkuttaa vatsaa. Tämä gluteeniton omenapiirakka valmistuu vaivatta yksinkertaisista aineksista, mutta maku on mitä herkullisin. Jauhoina voit käyttää Viljatuotteen gluteenittomia jauhoseoksia ja tarjoilla piirakan vaniljakastikkeen kera.