Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Rusinainen Tattarileipä

Gluteeniton Rusinainen Tattarileipä

Gluteeniton Rusinainen Tattarileipä

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

40

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Lämpimään piimä+vesiseokseen sekoitin muut aineet paitsi jauhot ja öljyn ensin.
  • Sitten sekoitin joukkoon käsin jauhot ja lopuksi öljyn.
  • Taikina on vähän löysä ja nostelin sen heti käsin voideltuun leipävuokaan.
  • Annoin nousta 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  • Kello oli jo iltakymmenen ja leivinuunissa yhä 250 astetta. Kokeilin kuitenkin laittaa leipävuoan ihan uunin etuosaan luukkuun kiinni. Parinkymmenen minuutin päästä käänsin vuoan ja luukkua vasten ollut puoli olikin vielä ihan vaalea. Joten siinä kohtaa uunia lämpötila tuskin ylitti paljon 200 astetta. 40 minuutin paiston jälkeen leipä oli kauniin ruskea ja kypsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.