Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät

Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät

Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Lämpimään veteen sekoitin ensin hyvin kaikki muut paitsi jauhot ja öljyn.
  • Sitten lisäilin jauhoja hitaasti käsin vaivaten ja lopuksi öljy.
  • Jätin taikinan levähtämään kymmeneksi minuutiksi.
  • Taikina on vähän löysä, mutta siitä on helppo leipoa jauhotetulla alustalla 12 sämpylää.
  • Sämpylät saivat nousta vielä puolisen tuntia.
  • Voitelin ne munalla, vedin terävällä veitsellä viillon keskelle ja ripottelin päälle kuorittuja seesamin siemeniä.
  • Ja sitten uuniin pariinsataan asteeseen.
  • Paistoin sämpylöitä 25 minuuttia.
  • Korkeampi paistolämpötila olisi lyhentänyt paistoaikaa, mutta leivinuunissahan sitä ei voi säätää tapauskohtaisesti. Hyvin silti onnistuivat pitkään paistettunakin.
  • Aikoinaan äitini opetti miten tunnistaa kypsäksi paistuneen ruisleivän. Leivän pohjaa kopautetaan sormilla ja kumea, ontto ääni on merkki kypsästä leivästä. Toimii näköjään sämpylöissäkin, kokeilin konstia pitkästä aikaa näihin sämpylöihin.

2 Kommenttia

  1. 1 dl fin morotssås vad är detta är det pressad morots saft eller en riven morot
    morotssås ????

    1. Hej,
      Tack för din kommentar! Den dåliga svenskan. Fin morotssås betyder fin riven morot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.