Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pullavohvelit
Gluteenittomat pullavohvelit
Julkaistu
Gluteenittomat pullavohvelit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9
kplGluteenittomat pullavohvelit vievät kielesi mennessään! Ja mikä parasta, ne ovat myös maidottomia! Tarjoile vaahterasiirapin ja mantelilastujen tai marjojen kanssa. Pullavohvelit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna.
Ainekset
2,5 dl vettä (42 asteista)
1 ps kuivahiivaa
ripaus suolaa
0,33 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
n. 6 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
n. 75 g pehmeää margariinia (maidoton)
- ”Kuorrutukseen”
2 rkl vettä
n. 2,5 dl tomusokeria
1 rkl margariinia
(mausta vaniljalla halutessasi)
- Tarjoiluun
vaahterasiirappia ja mantelilastuja.
(Voit lisätä myös hieman kanelia vaahterasiirapin sekaan.)
Valmistus
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää myös mausteet ja sokeri sekä kananmuna. Sekoita hyvin.
- Lisää sitten sekaan osa jauhoista (noin 4 dl) ja sekoita hyvin. Anna turvota hetki.
- Lisää sitten loput jauhot ja pehmeä margariini. Vaivaa voimakkaasti.
- Pyörittele taikinasta pieniä pullapalloja (käytä apuna jauhoja) ja kohota liinan alla.
- Paista pullat vohveliraudalla, kunnes ne saavat kauniin värin. Käytä margariinia/öljyä paistamisen apuna (huomioi oman vohvelirautasi ohjeet paistamiseen ja rasvan käyttämiseen).
- Sekoita tomusokeri ja muut ”kuorrutuksen” ainekset tasaiseksi seokseksi ja tarjoile vohvelien kanssa. Tarjoile vaahterasiirapin ja mantelilastujen kanssa. Halutessasi voit lisätä vaahterasiirappiin ripauksen kanelia.
- Gluteenittomat pullavohvelit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna!
Marita Eriksson | My Bliss Ktchn
Enpä viitsinytkään nousta yläkaapeille vohvelirautaa ottamaan. Paistoin pieniä voideltuja pullia airfryerissa 180-200 astetta noin 10 min välillä seuraten. Viimeiset 2 min käänsin pohjan päälle päin. Hyvin paistuivat.