Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton sipulipiirakka
Gluteeniton sipulipiirakka
Julkaistu
Gluteeniton sipulipiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
40
minuuttiaGluteeniton sipulipiirakka sopii suolaiseen nälkään. Syksyinen piirakka saa makean makunsa karamelisoiduista sipuleista.
Ainekset
- Pohja
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl ksantaania
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
3 rkl kermaa
- Täyte
2 isoa sipulia
voita
oliiviöljyä
1 rkl sokeria
2 dl kermaa
2 munaa
2 dl emmental juustoa
suolaa
pippuria
timjamia
Valmistus
- Pilko kylmä voi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita voi jauhoseoksen joukkoon. Käytin tässä apuna yleiskonetta, mutta esim. haarukalla muussaaminen käy. Lisää lopuksi kylmä kerma. Muotoile taikina palloksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
- Painele taikina torttu- tai piirakkavuokaan tasaisesti. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista pohjaa uunissa 175C 10min.
- Kuori sipulit ja leikkaa niistä renkaita. Sulata voi paistinpannulla pannulla ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulia pannulla. Lisää ripaus suolaa ja sokeria, ja jatka paistamista keskilämmöllä kunnes sipulit ovat karamelisoituneet.
- Sekoita kerma ja munat keskenään. Lisää suolaa, pippuria sekä timjami. Levitä karamelisoidut sipulit piirakka pohjan päälle. Kaada kermaseos pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 175C uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja gluteeniton sipulipiirakka on valmis nautittavaksi.
Ina Elevant ǀ Gluteenitonta