Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton sipulipiirakka

Gluteeniton sipulipiirakka

Gluteeniton sipulipiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-15

kpl
Kypsennysaika

40

minuuttia

Gluteeniton sipulipiirakka sopii suolaiseen nälkään. Syksyinen piirakka saa makean makunsa karamelisoiduista sipuleista.

Ainekset

Valmistus

  • Pilko kylmä voi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita voi jauhoseoksen joukkoon. Käytin tässä apuna yleiskonetta, mutta esim. haarukalla muussaaminen käy. Lisää lopuksi kylmä kerma. Muotoile taikina palloksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
  • Painele taikina torttu- tai piirakkavuokaan tasaisesti. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Paista pohjaa uunissa 175C 10min.
  • Kuori sipulit ja leikkaa niistä renkaita. Sulata voi paistinpannulla pannulla ja lisää oliiviöljy. Kuullota sipulia pannulla. Lisää ripaus suolaa ja sokeria, ja jatka paistamista keskilämmöllä kunnes sipulit ovat karamelisoituneet.
  • Sekoita kerma ja munat keskenään. Lisää suolaa, pippuria sekä timjami. Levitä karamelisoidut sipulit piirakka pohjan päälle. Kaada kermaseos pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Paista 175C uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja gluteeniton sipulipiirakka on valmis nautittavaksi.

    Ina Elevant ǀ Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.