Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton omena-porkkanakakku
Gluteeniton omena-porkkanakakku
Julkaistu
Gluteeniton omena-porkkanakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9-11
kplKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton omena-porkkanakakku yhdistää ihanasti syksyn satoa niin puusta kuin kasvimaalta mehevään kakkuun. Tästä kakusta löytyy mahtavan maun lisäksi myös kivasti suutuntumaa. Nauti yhdessä tai yksin teekupin äärellä.
Ainekset
- Kakku
400 g yhteensä omenaa ja halutessasi porkkanaa (käytin 300 g omenaa ja 100 g porkkanaa)
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl öljyä
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl pekaanipähkinöitä
- Täyte
100 g margariinia tai voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua
Valmistus
- Kakku
- Kuori ja raasta omenat (ja porkkanat) hienoksi raasteeksi.
- Sekoita munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja omena-porkkanaraaste munasokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi paloitellut pähkinät.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 20cm). Paista 175 C n. 45-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin otat sen pois vuoasta.
- Täyte
- Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä halki. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute kakun väliin ja päälle. Gluteeniton omena-porkkanakakku on valmis nautittavaksi.
Ina Elevant ǀ Gluteenitonta