Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Feta-kinkku-paprikakupit
Gluteenittomat Feta-kinkku-paprikakupit
Julkaistu
Gluteenittomat Feta-kinkku-paprikakupit
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
9
kplKypsennysaika
25
minuuttiaGluteenittomat Feta-kinkku-paprikakupit sopivat suolaisee nälkään. Halutessasi voit myös vaihtaa täytteitä makusia mukaan. Kokeile ja ihastu! Taikinasta tulee 9 kappaletta kuppeja.
Ainekset
- Taikina
150 g pehmeää voita
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Tattarijauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl juustoraastetta
2 rkl grillattua paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)
- Kermaseos
1 kananmuna
1 dl grillattu paprika tai kolmen sipulin kermaa (valio)
0,5 tl mustapippurijauhetta
- Täyte
200 g korpelan kinkkukuutioita tai suikaleita
1 punainen paprika silputtuna
200 g fetaa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1 dl juustoraastetta
- Pinnalle
2 dl juustoraastetta
Valmistus
- Taikina
- Nypi pehmeä voi ja jauhot, lisää juustoraaste ja kerma.
- Sekoita tasaiseksi ja levitä voideltuihin ja jauhotettuihin muffinsipeltien koloihin taikinaa.
- Esipaista tyhjiä kuppeja 200 asteessa 10 min.
- Kermaseos
- Lisää kermaseosta esipaistettujen kuppien pohjalle 1 rkl per kuppi.
- Ja lisää täytettä kermaseoksen päälle.
- Täyte
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää kuppeihin ihan kukkuralle asti.
- Ripottele vielä lopuksi juustoraastetta jokaisen kupin päälle.
- Jatka paistamista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
- Gluteenittomat Feta-kinkku-paprikakupit ovat parhaimmillaan lämpiminä salaatin kera.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa
Hei ! Osaatteko auttaa? Haluaisin tehdä pojalleni maidottomia, gluteinittomia pärämätsejä, mutta en osaa muuntaa tavallista pärämätsitaikinaa sellaiseksi. Osaisittoko te asiantuntija, jos laitan tähän tavallisen pärämätsitaikinan reseptin? Tässä 7dl punaista maitoa, 3-4rkl suolaa, n,150-200g voita ja vehnäjauhoja niin että tulee tiukka taikina, jota on hyvä leipoa ja pyöreiksi aika ohuiksi piirasalustoiksi tehdä. Saman laisia aihioita, kuin karjalan piirakoissa. Jauhelihatäyte onnistuu minulta ja öljyssä paistaminenkin , mutta se taikina ja leivonta on ollut vaikeaa, kun gluteenittomissa jauhoissa psylliumin kanssakin on niin huono sitko. Kiitos jo etukäteen.
Hei Pirkko!
Vastasin sinulle sähköpostilla.
Kysyisin mitä gluteiinittomia jauhoja voi käyttää verilättyihin ja paljonko noin 1 l taikinaan.
Hei Marja-Leena!
Valitettavasti verilättyihin meillä ei ole ohjetta. Vaalea jauhoseos on kuitenkin varmasti niihin sopivin ja miedoin jauho. Määrästä emme osaa sanoa.