Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Vadelma-marenkikakku

Gluteeniton Vadelma-marenkikakku

Gluteeniton Vadelma-marenkikakku

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

8

kpl
Kypsennysaika

55

minuuttia

Gluteeniton vadelma-marenkikakku yhdistää makean marengin ja vaniljaisen täytteen. Halutessasi voit myös vaihtaa vadelmat toisiin marjoihin.

Ainekset

Valmistus

  • Pohja
  • Vaahdota kananmunat ja sokerit.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon keiju juokseva rypsi ja sekoita.
  • Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita hyvin.
  • Kaada voideltuun ja jauhotettuun n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja tee vaniljatäyte.
  • Vanilijatäyte
  • Sekoita vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja kylmä vesi keskenään.
  • Anna seisahtaa pari minuuttia, jonka jälkeen lisää rahka ja sekoita.
  • Kaada varovasti pohjan päälle ja paista 170 ’c 40 minuuttia.
  • Tee marenki, kun paistoaikaa on jäljellä n. 5 minuuttia.
  • Marenki
  • Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle.
  • Marenki on valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin ilman, että marenki putoaa kupista.
  • Levitä marenki vaniljatäytteen päälle ja ripottele vadelmat haluamallasi tavalla ja jatka paistamista 15 minuuttia.
  • Kun kakku on valmis, jäähdytä se kylmäksi asti. Itse nostin jääkaappiin jäähtymään, kun vuoka oli sen verran jäähtynyt, että pystyin nostamaan jääkaappiin.
  • Irroita irtopohjavuoan reunat vasta, kun kakku on kylmä.
  • Ennen kuin avaat reunat, kierrä vuoan reuna puisella veitsellä, jotta marenki irtoaa vuoasta hyvin.
  • Herkullinen gluteeniton vadelma-marenkikakku on valmis nautittavaksi.

    Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.