Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta

Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta

Gluteenittomat Riisipiirakat Tef-jauhosta

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

20-24

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Tästä taikinamäärätä tulee noin. 20-24 kpl piirakoita koosta riippuen.
Piirakan kuoret ajelin Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleassa Gluteenittomassa Jauhoseoksessa.

Ainekset

Valmistus

  • Riisipuuro
  • Valitse 2 litran paksupohjainen teflonkattila tai paskupohjainen teräskattila.
  • Huuhdo riisit lävikössä juoksevan veden alla niin pitkään kunnes harmahtava vesi muuttuu kirkkaaksi.
  • Sulata voi kattilassa (varo ettei se pääse ruskistumaan)
  • Lisää maito joukkoon ja sekoittele sitä niin pitkään kunnes maito kiehahtaa.
  • Lisää riisit ja sekoittele niin pitkään kunnes puuro alkaa kiehumaan.
  • Laita teräsritilä kattilan alle levylle ja laita levy kolmoselle.
  • Sekoittele sillöin tällöin puuroa pohjaa myöten ettei se ota pohjaan kiinni.
  • Hauduta puuroa 40-minuuttia.
  • Lisää lopuksi suola ja sekoita vielä hyvin että suola sulaa puuron joukkoon tasaisesti.
  • Laita puuro jäähtymään.
  • Jos teet perunapiirakoita valmista muussia reilu litra koska perunamuussia saa olla enempi piirakan päällä kuin riisipuuroa.
  • Perunamuussin sekaan lisää yksi kananmuna koska se sitoo muussia hyvin ja pysyy piirakan sisällä.
  • Taikina
  • Sekoita veteen suola ja psyllium, anna psylliumin turvota noin. 5 minuuttia.
  • Lisää vähitellen jauhoja koko ajan sekoittaen vispilällä ettei taikinaan tulee jauhopaakkuja.
  • Kun taikina alkaa olla paksuhkoa lisää loput jauhot ja sekoita hyvin taikina esim. puuhaarukalla.
  • Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata koneella tai käsin.
  • Leivo taikinasta leivinalustalla vaalean jauhoseoksen avulla tanko ja jaa se 24:jään yhtä suureen palaan.
  • Taputtele vaaleassa jauhoseoksessa palat pieniksi kakkaroiksi ja ajele ne piirakka pulikalla tai kaulimella ohuiksi kakkaroiksi.
  • Levitä riisipuuroa tai perunamuussia noin. ruokalusikallinen kakkaran keskelle ja levitä se hyvin siihen.
  • Rypytä kakkaran reunat puuron päälle peukalo/etusormi otteella ja laita piirakat leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista piirakat uunin keskitasolla 275 asteessa noin. 15-20 minuuttia kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin alta ja päältä.
  • Voitele piirakat voi/vesiseoksella jossa on hieman suolaa.
  • Jos käytät voimakas suolaista voita, niin silloin suolaa ei tarvitse lisätä.
  • Ovat todella hyviä myös pakasteesta otettuna ja esim. uunissa tai mikrossa sulatettuna/lämmitettynä.
  • Voisula
  • Sulata voi kattilassa jossa on vettä noin. 1 rkl ja hyppysellinen suolaa.
  • Älä anna voin kiehahtaa.
  • Lado piirakat limittäin jäähtymään, jos haluat pakastaa niistä osan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.