Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Itsenäisyyspäivän leivokset
Gluteenittomat Itsenäisyyspäivän leivokset
Julkaistu
Gluteenittomat Itsenäisyyspäivän leivokset
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
- Taikina
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl perunajauhoja
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Väliin
Mustikkahilloa
- Kuorrute
300 g tomusokeria
4 rkl sitruunamehua
(2 rkl vettä)
Sinistä elintarvikeväriä
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele tasaiseksi. Taikina on tarttuvaa, joten kostuta kädet kylmällä vedellä niin se ei tartu käsiin.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt levy kahtia. Levitä mustikkahilloa toiselle puolikkaalle ja nosta toinen sen päälle.
- Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko massa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Ota pieni määrä kuorrutetta sivuun. Värjää se sinisellä elintarvikevärillä ja laita pursotuspussiin.
- Levitä valkoinen kuorrute tasaisesti levyn päälle. Pursota sinistä kuorrutetta ristikoksi kuten lipun kuviot.
- Nosta jääkaappin ja anna jähmettyä pari tuntia. Leikkaa sopiviksi leivospaloiksi ja herkuttele.