Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Vuokapulla

Gluteeniton Vuokapulla

Gluteeniton Vuokapulla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

25

minuuttia

Tämä herkullinen ja kuohkea vuokapulla valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen vaalesta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Ainekset

  • 5,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,5 pss kuivahiivaa

  • 5 dl (lämmintä) vettä

  • 35 g maidotonta margariinia

  • raesokeria

  • Täytä hillolla, kaneli-sokerilla ja margariinilla tai vaniljatäytteellä, jossa on 25 g margariinia, 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

Valmistus

  • Sekoita kuiva-aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
  • Lisää taikinaan sulatettu margariini.
  • Huuhtele silikonivuoka kylmällä vedellä.
  • Levitä taikina piirakkavuokaan (voitele tarvittaessa).
  • Anna pullan kohota lämpimässä vähintään puoli tuntia.
  • Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Taikinan voi paistaa myös pikkupulliksi (24 kpl) muffinivuoissa.
  • Paistoaika on silloin noin 15 minuuttia.
  • Pikkupullia tehtäessäkään taikinaan ei tarvitse vaivata ja se on hyvin haurasta.
  • Myös rakenne on hieman erilainen kuin perinteisistä aineksista leivottaessa, mutta maku on tuttu.
  • Vuokapulla on mehevää myös leipomista seuraavana päivänä ja sen voi pakastaa.

    © Eila Alho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.