Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Ainekset

  • 200 g pehmeää voita

  • 2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa

  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 dl mantelijauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl soodaa

  • 2 tl kanelia

  • 1 tl inkivääriä

  • 200 g porkkanaraastetta

  • Kuorrutus
  • 200 g Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa

  • 25 g pehmeää voit

  • 0,75 dl tomusokeria

Valmistus

  • Laita uuni lämpenemään 185-asteeseen.
  • Vatkaa pehmeää voita, sokeri ja vaniljasokeria muutama minuutti.
  • Lisää munat yksitellen ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.
  • Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.
  • Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele ja jauhoita 23cm pyöreä vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30-45 min.
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista
  • Kuorrutus
  • Sekoita ainekset keskenään, levitä lastalla kakun päälle.
  • Voit koristella vaikkapa manteli- tai pähkinärouheella.

    Resepti: Tiina Kervinen

4 Kommenttia

  1. Hei. Tekis mieli kokeilla. Onnistuuko esim Virtasalmen Durrajauhoilla tai vaaleallala/tummalla jauhoseoksella?

    1. Moikka,

      Kyllä onnistuu 🥰 Meidän jauhoseokset on suunniteltu niin, että ne voi korvata lähes kaikissa resepteissä samassa suhteessa. Kokeilisin vaihtoehdoistasi tähän Vaaleaa Jauhoseosta tai Durrajauhoseosta – tai miksipä ei vaikka hieman molempia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.