Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Porkkanakakku
Gluteeniton Porkkanakakku
Julkaistu
Gluteeniton Porkkanakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
10
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
200 g pehmeää voita
2 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
200 g porkkanaraastetta
- Kuorrutus
200 g Valion vaniljanmakuista tuorejuustoa
25 g pehmeää voit
0,75 dl tomusokeria
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 185-asteeseen.
- Vatkaa pehmeää voita, sokeri ja vaniljasokeria muutama minuutti.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa pari minuuttia voimakkaasti.
- Sekoita rouheinen jauhoseos, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri keskenään ja lisää seokseen.
- Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhoita 23cm pyöreä vuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 30-45 min.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista
- Kuorrutus
- Sekoita ainekset keskenään, levitä lastalla kakun päälle.
- Voit koristella vaikkapa manteli- tai pähkinärouheella.
Resepti: Tiina Kervinen
Minkä kokoiseen vuokaan tämä kakku tehdään?
Hei Annikki!
23cm pyöreä vuoka sopii tälle ohjeelle.
Hei. Tekis mieli kokeilla. Onnistuuko esim Virtasalmen Durrajauhoilla tai vaaleallala/tummalla jauhoseoksella?
Moikka,
Kyllä onnistuu 🥰 Meidän jauhoseokset on suunniteltu niin, että ne voi korvata lähes kaikissa resepteissä samassa suhteessa. Kokeilisin vaihtoehdoistasi tähän Vaaleaa Jauhoseosta tai Durrajauhoseosta – tai miksipä ei vaikka hieman molempia!