Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku
Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-15
palaaKypsennysaika
40
minuuttiaGluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku on täynnä syksyistä makua puolukoiden ja omenoiden ansiosta! Täydellinen kahvipöydän herkku!
Ainekset
- Kakku
2 dl / 130 g Virtasalmen Viljatuote Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
1 dl / 65 g Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Hieno Riisijauho
1,5 dl / 130 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
100 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl gluteenitonta kaurajuomaa
2 omenaa / 200 g ohuesti siivutettuna
1 dl / 50 g puolukoita (tuoreita tai pakastepuolukoita)
0,5 tl kanelia
- Toscakuorrute
60 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
80 g mantelilastuja
ripaus suolaa
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (n.22 cm) pohja leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja kaurajuoma. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Asettele omenasiivut ja puolukat tasaisesti piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia.
- Paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia, tai kunnes kakku on keskeltä hyytynyt.
- Keitä toscakuorrute kokoon kattilassa muutaman minuutin ajan. Lusikoi kuorrute esipaistetun kakun päälle ja paista vielä 10 minuuttia, tai kunnes gluteeniton ja vegaaninen omena-toscakakku on kullanruskea.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Tästä reseptistä täytyy kai puuttua kanamuna?! Ei kai kakusta voi tulla mitään ilman kanamunaa?
Hei Päivi,
Tämä kakku onnistuu loistavasti ihan ilman kananmunaa 🙂 Kyseessä on gluteeniton ja vegaaninen kakku, joten kananmuna on jätetty pois syystä!
Hehe, vai myytte te hiisijauhoa 😁 Itse käyttäisin HIRSSIÄ.
Kirjoitusvirhe näköjään päässyt eksymään ainesosa luetteloon. Korjasimme sen nyt saman tien. 🙂