Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Siemenleipä
Gluteeniton Siemenleipä
Julkaistu
Gluteeniton Siemenleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl mantelirouhetta/tai pähkinärouhetta
2,75 dl kuumaa vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
100 g raastettua omenaa
1,5 dl soijamaitoa (tai piimää)
1 dl siirappia
30 g hiivaa
Valmistus
- Mittaa siemenet, mantelirouhe ja psyllium kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään toisessa kulhossa.
- Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi.
- Mittaa soijamaito tai piimä, siirappi ja omenaraaste kattilaan ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
- Kaada piimä/soijaseos ja jauhoseos siementen joukkoon.
- Sekoita taikina tasaiseksi kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla alustaen.
- Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen (1l) leipävuokaan.
- Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Paista 200-asteisen uunissa noin puoli tuntia.