Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu
Julkaistu
Gluteeniton kääretorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
15
palaaKypsennysaika
7
minuuttiaGluteeniton kääretorttu on helppo muokata oman näköiseksi erilaisilla täytteillä! Tämä pehmeä pohja on nopea ja helppo valmistaa.
Ainekset
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
100-200 g hilloa
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa (tai tuorejuustoa)
tuoreita marjoja maun mukaan
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän. Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen ja rullaa vielä lämpimänä. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon rahka tai tuorejuusto sekä hillo. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja lisää marjat. Rullaa kääretorttua melko tiukalle rullalle. Irrota pohjaa leivinpaperista samalla kun pyörität pohjaa rullalle. Näin pohja pysyy kasassa ja sen liikuttaminen yhtenä osana on helpompaa. Jätä gluteeniton kääretorttu hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Mikäli teit kääretortun etukäteen, tämä on myös hyvä tapa säilyttää sitä jääkaapissa.
- Ripottele sokeria tortun päälle ennen tarjoilua, pursota kauniiksi kermavaahdolla tai koristele haluamallasi tavalla!