Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton chia-sitruunakakku

Gluteeniton chia-sitruunakakku

Gluteeniton chia-sitruunakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

10

palaa
Kypsennysaika

1

tunti 

Helppo gluteeniton chia-sitruunakakku on täydellinen herkku kahvin kanssa! Raikkaan kakun viimeistelee vielä raikkaampi kuorrutus!

Ainekset

  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 1,75 dl sokeria

  • 0,5 tl leivinajauhetta

  • 3 kananmunaa

  • 125 g maitorahkaa (puolikas paketti)

  • hyppysellinen suolaa

  • n. 65 g voita/margariinia

  • 1 sitruunan kuoret

  • 0,5 sitruunan mehut

  • 1 rkl chia-siemeniä

  • Kuorrutus
  • 0,5 sitruunan mehut (n. 20ml)

  • n. 40 g voita/margariinia

  • 2 dl tomusokeria

  • 0,5 tl vaniljasokeria

Valmistus

  • Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
  • Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa jauhoseos, sokeri ja leivinjauhe. Lisää hyppysellinen suolaa ja kananmunat. Sekoita hyvin. Raasta sitruunan kuori. Lisää rahka, voi, sitruunan kuori, puolikkaan sitruunan mehu sekä chia-siemenet taikinaan. Sekoita hyvin.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1-1½ litranen, kuvan kakkuun käytetty 1½ litrasta vuokaa). Paista uunissa noin tunnin ajan. Kokeile tikkutestillä, että kakku on paistunut. Anna kakun jäähtyä ennen vuuasta poistamista.
  • Kuorrutus
  • Sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään. Sulata seosta mikrossa hetki ja sekoita tasaiseksi. Kaada lämpimänä jäähtyneen kakun päällä. Voit valmistaa kuorrutuksen valmiiksi taikinaa tehdessä.
  • Gluteeniton chia-sitruunakakku on valmis nautittavaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.