Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton chia-sitruunakakku
Gluteeniton chia-sitruunakakku
Julkaistu
Gluteeniton chia-sitruunakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
10
palaaKypsennysaika
1
tuntiHelppo gluteeniton chia-sitruunakakku on täydellinen herkku kahvin kanssa! Raikkaan kakun viimeistelee vielä raikkaampi kuorrutus!
Ainekset
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1,75 dl sokeria
0,5 tl leivinajauhetta
3 kananmunaa
125 g maitorahkaa (puolikas paketti)
hyppysellinen suolaa
n. 65 g voita/margariinia
1 sitruunan kuoret
0,5 sitruunan mehut
1 rkl chia-siemeniä
- Kuorrutus
0,5 sitruunan mehut (n. 20ml)
n. 40 g voita/margariinia
2 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa jauhoseos, sokeri ja leivinjauhe. Lisää hyppysellinen suolaa ja kananmunat. Sekoita hyvin. Raasta sitruunan kuori. Lisää rahka, voi, sitruunan kuori, puolikkaan sitruunan mehu sekä chia-siemenet taikinaan. Sekoita hyvin.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (1-1½ litranen, kuvan kakkuun käytetty 1½ litrasta vuokaa). Paista uunissa noin tunnin ajan. Kokeile tikkutestillä, että kakku on paistunut. Anna kakun jäähtyä ennen vuuasta poistamista.
- Kuorrutus
- Sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään. Sulata seosta mikrossa hetki ja sekoita tasaiseksi. Kaada lämpimänä jäähtyneen kakun päällä. Voit valmistaa kuorrutuksen valmiiksi taikinaa tehdessä.
- Gluteeniton chia-sitruunakakku on valmis nautittavaksi!