Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Joulupulla

Gluteeniton Joulupulla

Gluteeniton Joulupulla

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Gluteeniton Joulupulla on herkullinen lisä joulupöytään tai talvisiin kahvihetkiin! Juureen leivotusta pullasta voi oman maun mukaan tehdä hedelmäisiä, piparisia tai perinteisiä rusinaisia pullia.

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa

  • 25 g hiivaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 kananmuna

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 0,5 dl rusinoita

  • 4,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 75 g voita

  • Voiteluun 1 kananmuna

  • Juuri
  • 2,5 dl maitoa

  • 25 g hiivaa

  • 1 tl sokeria

  • 1,5 dl pullajauhoseosta

  • Juureen lisätään
  • 0,75 dl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 kananmuna

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 0,5 dl rusinoita

  • 3 dl pullajauhoseosta

  • 75 g voita

  • Hedelmäiset joulupullat
  • 30 g voita

  • 0,5 dl sokeria

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 50 g mantelirouhetta

  • 75 g korintteja

  • 100 g punaisia cocktailkirsikoita

  • Lisäksi tarvitset muffinivuokia.

Valmistus

  • Juuri
  • Sekoita ainekset keskenään ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia (tai kunnes kuplii)
  • Juureen lisätään
  • Sekoita kananmuna ja kuivataineet taikinajuureen.
  • Lisää pehmeä voi.
  • Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai yleiskonetta/sähkövatkainta käyttäen.
  • Leivo taikina heti. Tee siitä hedelmäisiä joulupullia ja/tai kanelimuroilla koristeltuja pikkupullia.
  • Hedelmäiset joulupullat
  • Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, ripottele päälle sokeri-kaneli-vaniljasokeriseos, mantelirouhe, korintit ja kirsikoita pienittynä.
  • Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 2,5 cm paloiksi.
  • Laita palat muffinivuokiin.
  • Kohota noin 45 minuuttia.
  • Voitele pullat kananmunalla, koristele kirsikan puolikkaalla ja mantelirouheella (raesokeria).
  • Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Piparipullat
  • Leivo normaalisti pikkupullat.
  • Tee kanelimurotaikinasta levy ja ota siitä pienellä tähtimuotilla kuvio ja nosta se pullan päälle.
  • Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Gluteeniton joulupulla maistuu kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.