Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Lihapiirakat

Gluteenittomat Lihapiirakat

Gluteenittomat Lihapiirakat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

18-20

kpl
Kypsennysaika

40

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Taikina
  • Sekoita ainekset ja anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan.
  • Taikinasta tulee gluteenittomaksi taikinaksi aika paksua, mikä helpottaa lihapiirakoiden valmistamista.
  • Täyte
  • Huuhtele kvinoa- tai tattarisuurimot ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
  • Ruskista jauheliha.
  • Lisää mausteet ja hienonnettu sipuli.
  • Sekoita jauhelihaseos ja keitetty kvinoa tai tattari.
  • Jaa taikina 18–20 yhtä suureen osaan ja taputtele taikinapalat yksitellen suorakaiteenmallisksi levyiksi (paksuus noin puoli senttiä) ja laita reilu lusikallinen täytettä toiselle puolelle taikinalevyä.
  • Taita tyhjä puoli kanneksi eli taikina kaksinkerroin ja sulje reunat painelemalla.
  • Anna kohota hetken esim. uunipellillä ja uppopaista kuumassa öljyssä.
  • Täytteeksi sopivat myös öljyssä kevyesti kuullotetut kasvikset, esim. porkkana, palsternakka, paprika ja sipuli.

    © Eila Alho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.