Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Sitruksinen Valkosuklaakakku

Gluteeniton Sitruksinen Valkosuklaakakku

Gluteeniton Sitruksinen Valkosuklaakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl

Gluteeniton sitruksinen valkosuklaakakku on raikas ja herkullinen tuorekakku, jonka valmistamiseen et tarvitse uunia.

Ainekset

  • 6 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomia Vanilliini-hunajamuroja murskattuna

  • 75 g margariini

  • Sitruunatahna lemon curd (Voit käyttää myös valmista Lemon curdia)
  • 2 sitruunaa, kuori + mehu

  • 4 dl tomusokeria

  • 2 kananmunaa

  • 75 g voita

  • Täyte
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  • 145 g gluteenitonta valkosuklaata

  • 250 g maitorahkaa

  • 0,5 tl vaniljasokeria

  • 3 liivatelehteä

  • 2 rkl rkl sitruunamehua

  • Koristelu
  • Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomia Vanilliini-hunajamuroja

  • Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Riisi & maissi-aamiashiutaleita

  • maitosuklaata

  • valkosuklaata

Valmistus

  • Murskaa murot hienoksi pussissa kaulimen avulla.
  • Sulata voi ja lisää murskattuihin muroihin.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Taputtele muruseos irtopohjanvuoan pohjalle ja laita vuoka sitruunatahnan ja täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.
  • Sitruunatahna lemon curd
  • Pese sitruunat ja raasta keltainen kuoriosa.
  • Purista sitruunoista mehua yhteensä 1 dl.
  • Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu- ja kuoriraaste sekä munat.
  • Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna saostua, älä keitä kuin muutama sekuntti.
  • Ota kattila liedeltä ja lisää voi.
  • Sekoita sileäksi.
  • Täyte
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita rahka pehmeäksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää vaniljavaahtoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ole varovainen, ettei suklaa pala! Liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.
  • Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen vaniljavaahtoseokseen.
  • Lisää lopuksi sula valkosuklaa ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
  • Pursota tai lusikoi sitruunatahnasta raitoja kakun päälle.
  • Laita kakku hyytymään jääkaappiin.
  • Koristelu
  • Sulata suklaat omissa kulhoissaan.
  • Kaada sulaan suklaaseen muroja ja sekoita varovasti että murot kuorruttuvat suklaaseen.
  • Nosta murot toisistaan erillään jähmettymään leivinpaperin päälle.
  • Koristele jähmettynyt gluteeniton sitruksinen valkosuklaakakku suklaamuroilla ja tarjoa lisänä sitruunatahnaa.

    © Outi Vartiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.