Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Tuulihatut

Gluteenittomat Tuulihatut

Gluteenittomat Tuulihatut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

25

minuuttia

Ainekset

  • 100 g voita

  • 2 dl vettä

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • 3 munaa

  • Kreikkalainen täyte
  • 10 mustaa oliivia

  • 10 vihreää oliivia

  • 80 g feta/salaattijuustoa

  • 5 aurinkokuivattua tomaattia

  • 1 dl rucolaa ja/tai viinisuolaheinää (yhteensä)

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1-2 rkl maitoa

  • 2 dl kuohukermaa

  • Puolukka täyte
  • 2 dl kuohukermaa

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 250 g maitorahkaa

  • 2 dl (pakaste)puolukoita

Valmistus

  • Mittaa voi ja vesi pinnoittamattomaan kattilaan.
  • Kiehauta seos.
  • Voi-vesiseoksen lämmetessä sekoita pullajauhoseos ja leivinjauhe keskenään.
  • Lisää jauhoseos kiehahtaneeseen voi-vesiseokseen kerralla kattilan ollessa vielä liedellä.
  • Sekoita seosta voimakkaasti niin, että siitä muodostuu pallo.
  • Jäähdytä seos hyvin.
  • Lisää tämän jälkeen munat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Nosta tai pursota taikinasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista tuulihatut 200-asteessa 25 minuuttia.
  • Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa, äläkä tärisytä uunia, etteivät tuulihatut lässähdä.
  • Paista mieluummin hieman liian kauan, kuin liian vähän aikaa. Myös tämä estää tuulihattuja lässähtämästä.
  • Täytä tuulihatut suolaisella tai makealla täytteellä juuri ennen tarjoilua, etteivät ne vety.
  • Tuulihatut voi myös pakastaa täyttämättöminä. Ne sulavat huoneenlämmössä nopeasti.
  • Kreikkalainen täyte
  • Silppua oliivit, aurinkokuivatut ja rucola/viinisuolaheinä ja tomaatit.
  • Murustele fetajuusto.
  • Sekoita hienonnetut aineet tuorejuustoon.
  • Lisää joukkoon maitoa sen verran, että saat sopivan notkean seoksen.
  • Puolukka täyte
  • Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan.
  • Kuumenna ja kiehauta seos, älä keitä pitempään.
  • Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja edelleen kylmäksi jääkaapissa.
  • Vaahdota jäähtynyt kerma-sokeriseos.
  • Lisää vaahtoon maitorahka.
  • Sekoita lopuksi joukkoon hieman sulaneet pakastepuolukat.

    © Outi Vartiainen

Vinkki

  • Älä sulata puolukoita aivan kokonaan. Näin ne pysyvät kokonaisina eivätkä vetistä täytettä.
  • Voit tehdä täytteen tarjoilua edeltävänä päivänä ja lisätä puolukat vaahtoon jäisinä. Näin ne sulavat sopivasti tarjoiluun mennessä.

4 Kommenttia

  1. Kuinka paljon kermaa tuossa rahka puolukka tuulihattutäytteessä on. En löytänyt ohjeesta…

    1. Hei Satu,

      Kiitos kommentista! Puolukkatäytteeseen menee sama 2 dl kermaa, kuin suolaiseen versioon. Tämä on nyt korjattu reseptiin.
      Herkullisia leivontahetkiä!

  2. Kinkkutäytteellä tein Vapuksi ja olivat kauniimpia kuin tavalliset. Jatkoon, kiitos..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.