Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Focaccia
Gluteeniton Focaccia
Julkaistu
Gluteeniton Focaccia
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton focaccia on italialaistyylinen leipä, joka sopii ruuan lisukkeeksi tai nautittavaksi ihan sellaisenaan.
Ainekset
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl öljyä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Gluteenittomia Tattarihiutaleita
- Päälle
Öljyä (kylmäpuristettu rypsiöljy tai oliiviöljy)
Oliiveja
Sormisuolaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Rosmariiniä
Valmistus
- Liuota hiiva lämpöiseen veteen.
- Lisää suola, siirappi, öljy sekä jauhot.
- Sekoita voimakkaasti tasaiseksi.
- Öljyä uunipannu (20*30 cm) tai laita leivinpaperi.
- Kaada taikina pannulle ja kohota ainakin puoli tuntia.
- Kun kohonnut, voitele pinta öljyllä.
- Paina oliivit taikinan pintaan ja ripottele sormisuolaa.
- Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Ripottele pinnalle aurinkokuivattua tomaattia ja rosmariiniä.
- Gluteeniton focaccia on parhaimmillaan tuoreena.
Vinkki
- Gluteeniton leipä voi helposti jäädä raa’aksi joten paista maltilla pitkään
- Aurinkokuivatut tomaatit palavat kuumassa uunissa helposti, joten voit lisätä ne paistetun leivän päälle. Kirsikkatomaatit voit upottaa taikinaan ennen paistoa, niin ne kypsyvät
- Jos haluat tehdä leipää pellillisen, niin kaksinkertaista annos ja käytä korkeareunaista peltiä
- Ole varovainen suolan kanssa, sillä oliivitkin ovat suolaisia.
- Voit jättää hiutaleet myös pois ja lisätä saman verran jauhoja
- Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksissa on psyllium mukana, joten sitä ei enää tarvitse lisätä. Voit kuitenkin halutessasi sekoittaa taikinaan 1 tl psylliumia.
Kaaposta löytyydurrajauhoseosta, tattarijauhoa, porkkanajauhiseosta, kaurajauhoa ja durrajauhoa. Mitä näistä käyttäisitte tähän ja millä suhteella?
Jauhot kaurajauhoa lukuunottamatta teidän ihania tuotteita!
Moikka Päivi,
Noista tuotteista valitsisin tähän reseptiin Durrajauhoseoksen, sillä se sisältää valmiiksi psylliumia ja on koostumukseltaan tasainen. Lisää aluksi 5 dl jauhoja ja lisää tarvittaessa enemmän. Tämän taikinan on tarkoitus jäädä melko löysäksi!