Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaakerroskakku
Gluteeniton suklaakerroskakku
Julkaistu
Gluteeniton suklaakerroskakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
10
palaaKypsennysaika
35
minuuttiaHelppo, herkullinen ja näyttävä gluteeniton suklaakerroskakku kaikkii kesän juhliin!
Ainekset
195 g / n. 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g tummaa suklaata
60 g / n. 1½ dl mantelijauhoja
140 g / vajaa 2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 dl sulatettua neutraalin makuista kookosöljyä tai muuta neutraalia öljyä
3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
Kakun kostutukseen n. 4 rkl gluteenitonta kaurajuomaa
- Koristeluun:
2,5 dl gluteenitonta kauravispiä ja 1 tl vaniljasokeria
500 g tuoreita mansikoita
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (vuoka noin 18 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen sula suklaa, öljy ja kaurajuoma joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa n. 35-40 min tai kunnes tikkutesti on puhdas.
- Anna kakun jäähtyä hyvin, jotta se on helpompi leikata. Vaahdota gluteeniton kauravispi jämäkäksi vaahdoksi ja viipaloi puolet mansikoista. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta pohjat kaurajuomalla. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle, lisää viipaloidut mansikat. Koristele toinen kerros lopulla vaahdolla ja mansikoilla.
- Gluteeniton suklaakerroskakku on valmis tarjoiltavaksi.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Hei, tästä suklaakakkuohjeesta puuttuu suklaan määrä. Mielellään kokeilisin tehdä tätä niin vielä kun tietäis paljon laitan suklaata.. Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
Hei Eila!
Kiitos kun huomasit virheen! Reseptiin tulee 100g tummaa suklaata.
Uunin lämpötilaa ei ole mainittu, mikähän olisi?
Hei Päivi!
Uunin lämpötila löytyy heti reseptin alusta. Kakkua paistetaan siis 180-asteessa 35-40 minuuttia.