Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Punaviinimarjatorttu
Gluteeniton Punaviinimarjatorttu
Julkaistu
Gluteeniton Punaviinimarjatorttu
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,25 dl Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta / Vaaleaa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
- Kostutus
sitruunamehua
vettä
sokeria
- Vanilija-voikiisseli
150 g voita
1,5 dl maitoa
3 tl perunajauhoa / maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
- Päälle
Punaviinimarjoja
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi.
- Lisää vähän kerrallaan kiehuvaa vettä ja lopuksi varovasti käännellen siivilöity jauhoseos, jonka sekaan on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Kaada taikina torttuvuokaa.
- Paista 200 asteessa 15-20 min.
- Kumoa kypsä torttupohja jäähtyneenä.
- Vanilija-voikiisseli
- Laita kattilaan voi pieninä paloina, maito ja perunajauho.
- Kuumenna sekoittaen kunnes sakenee.
- Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
- Kaada jäähtynyt kiisseli hyvin kostutetun tortun päälle ja koristele punaviinimarjoilla.